Slagmolen

Molenweg 177

3660 Oudsbergen-Opglabbeek

85 /100

Type keuken:

Klassieke keuken

Chef:

Bert Meewis - Giel Meewis - gastvrouw Karlijn Libbrecht

Sluitingsdagen:

Dinsdag - woensdag - zaterdagmiddag - zondagavond
089/85.48.88 - EMAIL - WEBSITE

Beschrijving

Op 1 oktober 2019 bestaat Restaurant Slagmolen 25 jaar! Proficiat. Bovendien is de opvolging verzekerd dankzij zoon Giel die mee in de keuken staat.

We hebben niet zo heel veel tijd maar we willen toch lekker eten. François Huysmans en ik kiezen voor lunch: Salade van kreeft met meloen, Wilde eend met vijgen, Lekkernij van peer. We kunnen lunchen op het terras, dat instant zorgt voor een vakantiegevoel. We krijgen een snelle bediening, het is er druk. Chef Bert Meewis komt persoonlijk aan elke tafel de bestelling noteren wat we zeker een meerwaarde vinden. Ook gastvrouw Karlijn Libbrecht staat borg voor een charmant onthaal.

We proeven vooraf een rijke keuze aan amuses. Goed, prima, attent. Het viskroketje is een beetje melig. Er is een assortiment van liefst 9 soorten brood. Echt lekker brood.

De kreeft is sappig, heeft de perfecte cuisson. Met die bolletjes rijpe meloen, licht gepeperd, wat curry. Het smaakt naar meer. Zeker met die witte Bourgogne Louis Chèze Marsanne 2016.

Het bord met de eend, knolselder, champignons, een billetje eend in ganzenvet gebraden, is een ruime portie. Het smaakt allemaal lekker bij elkaar. Het is iets te flets voor ons, het mag wat moediger gekruid zijn eventueel maar daar hoort u ons voort niet over mopperen.

Ook niet over de rode Ribera Del Duero Teofilo Reyes 2015, een Tempranillo met wat oude eik. Bij mijn vriend is een vlieg in het glas gedoken. Dat kan gebeuren, geen erg, een attente sommelier had het misschien opgemerkt.

Het ijsdessert met peer Doyenné -na Conference het meest geteelde ras in België- en wat chocolade ziet er goed uit maar de ijsklopper had zijn dag niet, beetje waterig. Spijtig want de Dame Blanche van restaurant Slagmolen is legendarisch, we weten het maar al te goed. Volgende keer nemen we die.

Met de keuken van Slagmolen is alles oké. Je eet er niets nieuws, het zijn allemaal klassieke gerechten en daar is helemaal niets mis mee, waarom alles moeilijk maken als klassiek goed genoeg is.

Er is ook mogelijkheid om te overnachten in één van de vier luxekamers (+/- 195 euro per overnachting incl. ontbijt voor 2 personen).

Prijsindicatie (20-09-2018)

€ 60,00 uitgezonderd op feestdagen lunch menu (aantal gangen: 3)
€ 125,00 diner menu (aantal gangen: 6)
€ 180,00 diner menu (incl. wijnarrangement)

€ 125,00 à la carte

€ 50,00 min. prijs / fles witte wijn
€ 50,00 min. prijs / fles rode wijn
Restaurant heeft een terras
Rolstoel vriendelijk
Prijs Kwaliteit
Parking beschikbaar
Hotel in de buurt
Huiswijn aanwezig