La Source

Paalsteenlaan 90

3620 Lanaken

91 /100

Type keuken:

Trendy keuken

Chef:

Ralf Berendsen

Sluitingsdagen:

Zondag - maandag - dinsdagmiddag - woensdagmiddag - donderdagmiddag
089/73.97.70 - EMAIL - WEBSITE

Beschrijving

Restaurant “La Source” is gelegen in Hotel La Butte Aux Bois in Lanaken, midden een oase van groen. De vernieuwing in het restaurant straalt meteen luxe en comfort uit, zonder aan gezelligheid in te boeten. Bovendien ziet het ruime terras uit over een smetteloos onderhouden tuin, met een getrimd gazon en eeuwenoude bomen.

In deze zalig rustgevende setting genoten we van ons aperitief, er is keuze uit meerdere champagnes of de traditionele aperitieven. Ondertussen lieten we ons adviseren door de sommelier. Hij doet zijn beroep met heel veel passie en samen met chef Ralf Berendsen maakt hij er een erezaak van om de wijnen en de gerechten zo precies mogelijk op elkaar af te stemmen. Deze culinaire kruisbestuiving leidt tot onnavolgbare smaakbelevingen, waarbij de uitkomst meer is dan de som van de delen.

Bij het aperitief werden bijzonder smaakvolle hapjes geserveerd waarvan de zelfgemaakte olijf gevuld met vermouth het meest verrassende was: prachtige presentatie en een ware smaakbom in perfecte harmonie.

Wij kozen het Menu Gourmand, versie vijf gangen en lieten ons meevoeren in een ontdekkingsreis van smaken, aroma’s en texturen, verrijkt met de trefzekere wijnaanbeveling, waarvan de accuratesse het métier van sommelier extra in de verf zette. Eerste hoogtepunt was de twee bereidingen van langoustine. Zowel met de Tandoori Masala als met de kokos werd het avontuurlijke vakantiegevoel nog versterkt. Vervolgens tonijn met ganzenlever, eucalyptus en truffel is een gewaagde combinatie, maar daarom niet minder lekker en als koude bereiding zonder meer het betere werk en opvallend Australische truffel. Ander hoogtepunt vormde de tarbot met gerookte paling, dashi en een toets van bergamotte. Opnieuw een mooie presentatie, een ruime portie en zeer fijne smaken, vakkundig op mekaar afgestemd. De desserten zijn even creatief als de andere gerechten, vooreerst een Waldorf salade met ijs van appel, walnoten en selder. Daarna een iets zoeter dessert om mee af te sluiten met in de hoofdrol lychee vergezeld van rabarber, witte chocolade en framboze,. De lychee had voor ons gerust meer prominent mogen zijn, maar op en top een zomerse afsluiter.

“La Source” is een buitengewoon restaurant op een buitengewone locatie. Elk stukje van de puzzel klopt. Als gastronoom en als wijnliefhebber rest er maar één boodschap: laat u verwennen! U bent hier in goede handen mede dankzij het zaalteam dat een geoliede machine is, een stijlvolle bediening met oog voor detail en bijzonder veel individuele aandacht voor alle gasten!

Een extra tip: uw restaurantbezoek combineren met een overnachting in het hotel met luxueus vernieuwde wellness & spa.

Onze beoordeling: - smaakbeleving en presentatie gerechten: 64/70 - bediening, klantvriendelijkheid, kader, hygiëne en wijnkaart: 27/30 - totaal: 91/100

Prijsindicatie (28-07-2018)

€ 95,00 lunch menu (aantal gangen: 4)
€ 135,00 diner menu (aantal gangen: 5)
€ 220,00 diner menu (incl. wijnarrangement)

€ 175,00 à la carte

€ 60,00 min. prijs / fles witte wijn
€ 60,00 min. prijs / fles rode wijn
Restaurant heeft een terras
Rolstoel vriendelijk
Prijs Kwaliteit
Parking beschikbaar
Hotel in de buurt
Huiswijn aanwezig