Culinair Erfgoed Van België

Uit 5 verschillende provincies werd telkens één chef verkozen die volgens Foodtaster.be een fantastische totaalbeleving aan de restaurantbezoekers aanbiedt.

Peter Goosens

Hof Van Cleve

Peter Goossens begon Hof van Cleve in 1992. Iedereen weet dat hij als chef de hoogste trap bereikt heeft. Samen met zijn echtgenote en tevens charmante gastvrouw Lieve, klommen ze naar de top van de Belgische gastronomie. Sleutelwoorden voor Peter zijn: ambacht en culinair plezier voor elke gast. Hof van Cleve serveert gerechten van de beste kwaliteit met uitzonderlijke finesse en een bijzonder professionele bediening. Dit werd beloond met een eerste ster in 1994, een tweede in 1998 en een derde ster in 2005.

Bekijk restaurant

Christophe Hardiquest

Bon Bon

Christophe Hardiquest opende een eerste versie van zijn restaurant Bon Bon in 2000. Na enkele verhuizingen heeft hij nu een vaste stek aan de Tervurenlaan in Brussel. Zijn bruisende creativiteit en kookkunsten, gebaseerd op het leven van elke dag, de seizoenen, zijn reizen en de terroir bezorgden Bon Bon een eerste ster in 2004 en een tweede ster in 2014. Zijn echtgenote Stéphanie, die mee een stempel drukte op de inrichting, zorgt voor het charmante onthaal en de klantvriendelijke bediening. Ze behoren al enkele jaren mee tot de beste restaurants van België en brengen bij elke service opnieuw kunst op het bord met een expressieve innovatie qua smaakbeleving.

Bekijk restaurant

Bart Desmidt

Bartholomeus

Bart Desmidt startte restaurant Bartholomeus in 1994, samen met zijn vrouw Sandra. Bart gaat voor een keuken die uitblinkt door haar eenvoud. Er is geen overdaad is aan ingrediënten aanwezig, maar wel veel aandacht voor smaken en kwalitatieve basisproducten. Hij heeft een creativiteit waarmee hij gerechten creëert die harmonieus zijn, fijn en uitzonderlijk lekker. In 2001 kreeg Bartholomeus een eerste ster en sinds 2013 een tweede. Sandra Desmidt werd door FoodTaster.be genomineerd tot beste gastvrouw van België voor haar professionaliteit en stijl in onthaal en bediening, waardoor elke gast meteen een VIP behandeling ontvangt.

Bekijk restaurant

Viki Geunes

’t Zilte

Bijna 20 jaar chef, eerst in Mol waar hij in 2005 een eerste ster kreeg en in 2007 een tweede. In 2011 verhuisde het restaurant naar Antwerpen in het Museum Aan de Schelde (MAS). Viki toont in zijn gerechten met gedrevenheid de vele internationale invloeden die hij opdeed tijdens buitenlandse reizen. Hier worden geen trends gevolgd, maar uitstekende en eigentijdse gerechten gecreëerd met veel aandacht voor groenten. Terecht werd deze chef uitgeroepen tot Groente Ambassadeur van FoodTaster.be in 2016. Viviane Geunes neemt de taak van gastvrouw op aangename manier voor haar rekening.

Bekijk restaurant

Bert Meewis

Slagmolen

Bert Meewis en zijn vrouw Karlijn startten in 1994 restaurant Slagmolen in het Limburgse Opglabbeek. Bert is een chef die helemaal gaat voor klassieke gerechten, waarbij voor hem de smaak primeert boven alles. Dit werd beloond met een eerste ster in 1998 en een tweede in 2010. Opnieuw geen trendsetter, maar wat is er mis met vis of vlees van de beste kwaliteit met een perfecte saus? Bert is zelfs gekend voor “de beste dame blanche” van België. Karlijn zorgt voor een klantvriendelijke en professionele bediening.

Bekijk restaurant

Pierre Résimont

L’Eau Vive

L’Eau Vive in Namen ligt aan de rivier Burnot en een 17de eeuwse molen. Pierre startte samen met zijn vrouw Anne hun restaurant in 1990. Voor de zeer energieke chef Pierre gaat koken helemaal over een combinatie van texturen en evenwichtige smaken. Zijn talenten gebruikt hij niet voor minimalistische gerechten maar voor eerlijke en heerlijke creaties met een klassieke basis. Zijn vrouw Anne zorgt voor een stijlvolle en perfecte bediening. Een eerste ster werd uitgereikt in 1994 en een tweede in 2008. Deze chef geniet een cultstatus over de taalgrens met ongelooflijk vele onderscheidingen en verdient zeker een topplaats in de Belgische gastronomie.

Bekijk restaurant